Hokkaido polievka s kokosovým mliekom
Suroviny:
- 1 hokkaido tekvica
- 2 menšie mrkvy
- cibuľa
- repkový olej
- soľ
- kúsok čerstvého zázvoru
- korenie, kari korenie
- kokosové mlieko
+ nasucho opražené tekvicové jadrá a kyslá smotana na ozdobu.
Postup:
Na oleji jemne orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú hokaido tekvicu (umytú aj so šupkou), nakrájanú mrkvu na kolieska, nastrúhaný zázvor, všetko spolu orestujeme a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a uvaríme, pridáme soľ, korenie, kari a na záver zamiešame kokosové mlieko. Naservírovanú polievku posypeme opraženými tekvicovými jadrami, kôpkou kyslej smotany, poprípade pokvapkáme tekvicovým olejom.