Hokkaido polievka s kokosovým mliekom


Hokkaido polievka s kokosovým mliekom

 

Suroviny:

  • 1 hokkaido tekvica
  • 2 menšie mrkvy
  • cibuľa
  • repkový olej
  • soľ
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • korenie, kari korenie
  • kokosové mlieko

+ nasucho opražené tekvicové jadrá a kyslá smotana na ozdobu.

 

Postup:

Na oleji jemne orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú hokaido tekvicu (umytú aj so šupkou), nakrájanú mrkvu na kolieska, nastrúhaný zázvor, všetko spolu orestujeme a zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a uvaríme, pridáme soľ, korenie, kari a na záver zamiešame kokosové mlieko. Naservírovanú polievku posypeme opraženými tekvicovými jadrami, kôpkou kyslej smotany, poprípade pokvapkáme tekvicovým olejom.

 

hokkaido-polievka-kokosove-mlieko

Hokkaido polievka s kokosovým mliekom
5 (100%) 1 vote

Pridaj komentár