Pečený karfiol so zemiakmi


Pečený karfiol so zemiakmi

Ak hľadáte svieže letné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj poteší chuťové poháriky, ste na správnom mieste. Pečený karfiol so zemiakmi predstavuje skvelé jedlo, ktoré v sebe spája zdravú zeleninu a jemnú chuť syra. Navyše si tento pokrm môžu dopriať aj vegetariáni, pretože neobsahuje žiadne mäso. A keď vám nechutí karfiol? Jednoducho ho zameňte za brokolicu alebo zmiešajte obe tieto zeleniny v pomere, ktorý vám vyhovuje!

 

Porcie: 5
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 30 minút

 

Ingrediencie:

  • Karfiol – 1 stredne veľká hlávka (cca 500 g)
  • Zemiaky – 6 väčších kusov
  • Nastrúhaný tvrdý syr – 100 g
  • Vajíčka – 3 ks
  • Mlieko – 200 ml
  • Olej na vymastenie
  • Strúhanka na vysypanie
  • Soľ a korenie

 

Postup:

  1. Karfiol očistíme, rozdelíme hlávku na jednotlivé ružice a varíme do stredne mäkka približne 5 min. Rovnako postupujeme aj u zemiakov, ktoré predtým ošúpeme a nakrájame.
  2. Obvarenú zeleninu naukladáme do zapekacej misy vymastenej olejom a vysypanej strúhankou. Pričom spodnú vrstvu tvoria zemiaky a vrchnú karfiol. Posypeme syrom
  3. Z mlieka, vajec, soli a korenia pripravíme zmes, ktorou polejeme zeleninu so syrom v mise.
  4. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme približne 30 minút, kým karfiol nezíska mierne zlatistú farbu a nezmäkne. Ak používame brokolicu, postupujeme pri jej spracovaní a pečení rovnako ako s karfiolom. Dobrú chuť!

 

Pečený karfiol so zemiakmi

Pečený karfiol so zemiakmi

Hlasuj za článok

Pridaj komentár